besplatna dostava za sve porudžbine iz srbije

Vrste ženskih helanki

Kao i sva ostala ženska garderoba, tako i ženske helanke imaju više vrsta. Otkrijte koje su to sve vrste i pronađite onu koja vama najviše odgovora.

Ako mislite da ima samo jedna vrsta ženskih helanki, onda se varate. U ovom tekstu ćemo se osvrnuti na najpopularnije i najpoznatije vrste ženskih helanki.

HELANKE PUNE DUŽINE

vrste zenskih helanki 9401390
Vrste ženskih helanki 6

Ovo su standardne vrste ženskih helanki koje se najčešće nose, to su modeli koji idu do zglobova, mogu se nazvati i helanke pune dužine. Uglavnom se nose zimi i mogu se lako kombinovati sa bilo čime, od košulja, kaputa, jakni i topova.

Na njih možete nositi štikle, kao i čizme do zglovova, jer za razliku od farmerki, one ne moraju biti uvučene u čizme. Niske devojke ih mogu efikasno nositi kako bi stvorile iluziju dugih nogu.

7/8 HELANKE

vrste zenskih helanki 9401389
Vrste ženskih helanki 7

Ime sve govori – helanke dužine 7/8. Ove helanke su za 1/8 kraće od helanki pune dužine. Iako nisu kratke kao kapri ili 3/4 helanke, obično se završavaju kraće nego prosečni par klasičnih helanki pune dužine.

KAPRI ILI 3/4 HELANKE

vrste zenskih helanki 9401391
Vrste ženskih helanki 8

To su helanke koje su duže od biciklističkih, ali kraće od klasičnih helanki, kao što i drugi naziv govori, imaju 3/4 dužine u odnosu na klasične helanke. Ime Kapri potiče od italijanskog ostrva Capri, jer su tu doživele svoju popularnost koja se kasnije prenela i na ostatak sveta.

Kombinujte ih zajedno sa dugačkim majicama, sa visokim potpeticama ili se odlučite za kratke topove sa običnim cipelama ili baletankama.

BICIKLISTIČKE HELANKE

vrste zenskih helanki 9401392
Vrste ženskih helanki 9

Ove helanke se završavaju tik ispod kolena i najbolja su vrsta helanki za vežbanje. Većina žena ih nosi dok idu u teretanu, rade jogu ili zumbu, plešu ili planinare. Omogućavaju bolju fleksibilnost koja je potrebne za ove aktivnosti. Izrađene su od pamuka, likre ili najlona.

Ništa nije loše u nošenju klasičnih helanki tokom treninga, ali nisu sve tako elastične kao biciklističke helanke.

JEGGINGS ILI HELANKE-FARMERKE

vrste zenskih helanki 9401393
Vrste ženskih helanki 10

Jeggings ovo ime dobijaju od kombinacije engleskih reči jeans i leggings. Ove helanke su izuzetno rasprostranjene i dostupne u svim dužinama i bojama. Mogu se nositi u bilo kojoj prilici i idu uz sve, baš kao i klasične helanke.

Koja je razlika između helanki i jeggings?

Helanke se mogu proizvoditi od bilo koje tkanine koja uključuje najlon, pamuk, vunu, poliester ili likru, dok su jeggings posebno napravljene od džinsa. Jeggings uvek uključuju i džepove (lažne ili prave), dok ih helanke mogu, ali ne moraju imati. Takođe nisu toliko rastegljive kao helanke.

Postoje i helanke koje imaju dezen(print) farmerki, i one se isto nazivaju jeggings ili helanke-farmerke.