besplatna dostava za celu srbiju

Statistika prodaje helanki u Srbiji

Statistika prodaje helanki

Statistika prodaje helanki pokazuje da su vrlo popularne među ženskom populacijom, naročito u poslednjih nekoliko godina. One su postale obavezan komad garderobe u svakom ženskom ormaru, pogotovo tokom jesenjih i zimskih meseci. Iako postoje mnoge vrste helanki koje se razlikuju po boji, materijalu, dezenima i krojevima, statistike su pokazale da jedna vrsta helanki u Srbiji posebno privlači pažnju žena.

Crna boja je načešći izbor

Prema istraživanju koje je sprovedeno u Srbiji tokom 2021. godine, najpopularnije helanke su one crne boje. Oko 60% žena koje nose helanke, biraju crne helanke. Ovaj trend je posebno izražen među mlađom populacijom i onima koji prate trendove.

crne helanke su najpopularnije
Crne helanke su najpopularnije helanke

Helanke se najčešće kupuju online

Statistike takođe pokazuju da se helanke najčešće kupuju u online prodavnicama. Ovo je posebno značajno s obzirom na to da je online prodaja postala izuzetno popularna u poslednje vreme, a kupovina helanki online predstavlja značajan deo ovog trenda.

helanke se najčešće poručuju online
Helanke se najčešće kupuju online

Međutim, jedna od najzanimljivijih statistika prodaje helanki je da se one najčešće nose u teretanama i za vežbanje. Gotovo 80% žena koje nose helanke, nose ih upravo za vežbanje. Ovo je još jedan znak da su helanke za trening postale deo životnog stila i da se koriste ne samo kao deo garderobe, već i za funkcionalne svrhe.

Push-up i helanke za trening su sve popularnije

Poslednjih godina su sve popularnije takozvane push-up helanke, to su specijalno dizajnirane helanke da istaknu zadnjicu. Ove helanke imaju poseban kroj i ojačanja, kako bi se postigao push-up efekat. Jako su popularan komad ženske sportske odeće u teretanama zbog svog bešavnog dizajna, a i zato što su uglavnom izrađene od kvalitetnih materijala koji ne zadržavaju znoj i poboljšavaju performanse tokom treninga.

helanke za trening
Helanke za trening

Uzimajući u obzir ove statistike, može se zaključiti da su helanke neizostavan komad garderobe za mnoge žene u Srbiji. Bez obzira da li se nose za vežbanje ili za svakodnevne aktivnosti, crne helanke su postale pravi hit i mogu se naći u gotovo svakoj garderobi moderne žene.

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *