besplatna dostava za celu srbiju

Helanke: Od istorije do modernog doba

хеланке

Хеланке представљају важан део модне индустрије, а истовремено су и веза између практичности и стила. Како су настале и шта представљају данас?

Istorija helanki:
Хеланке су првобитно носили мушкарци
Хеланке су првобитно носили мушкарци


Хеланке, иако сматране модерним одевним предметом, имају корене који датирају из давне прошлости. Почеле су као одевни део који су носили војници да би се заштитили од хладноће. Првобитно су биле израђене од вуне, и биле су поприлично грубе и непрактичне. Међутим, како је време одмицало, материјали и дизајн су се променили, и оне су добиле нови изглед и нову сврху.

Materijali:
Материјали за производњу хеланки
Материјали за производњу хеланки


Данашње хеланке најчешће су израђене од ликре(спандекс), комбинације еластина и полиестера, што им даје растегљивост и удобност. Такође, материјали као што су памук и вискоза се користе за пријатнији осећај на кожи. Многе модерне хеланке укључују и додатке као што су микрофибери који помажу у регулацији зноја.

Последњих година су постале популарне кожне хеланке произведене од еко коже. Овај модел углавном носе младе девојке, најчешће у ноћним изласцима.

Велур се користи у производњи термо хеланки, јер је због своје мекоће јако пријатан материјал и задржава топлоту. Посебно је популаран у термо хулахопкама које су постале најпопуларнији зимски комад одеће.

Dužine helanki:
Бициклистичке, 3/4 или Капри и Пуне Дужине
Бициклистичке, 3/4 или Капри и Пуне Дужине


Dolaze u različitim dužinama:

  • Пуне дужине: Идеалне за хладније месеце и спортске активности.
  • Капри или 3/4: Савршене за прохладне пролећне и летње дане.
  • Бициклистичке: Избор за високе температуре и интензивније тренинге.
Održavanje:
Одржавање хеланки
Одржавање хеланки


Како би што дуже трајале, важно је прати их у хладној води и избегавати сушач. Такође, избегавајте избељиваче. Препоручљиво је прати их изрнуте на поставу да би очували боју и штампу.

Za trening:
Хеланке за тренинг
Хеланке за тренинг


Хеланке за тренинг су дизајниране тако да обезбеде максималну удобност и подршку приликом вежбања. Често укључују додатке као што су микрофибери за регулацију влажности и брзо сушење.

Puš-ap:
Пуш-Ап
Пуш-Ап


Пуш-ап хеланке имају додатни слој материјала у области задњице који помаже у подизању и обликовању, стварајући ласкајући изглед. Идеалне су за жене које желе додатни „лифт“ и акцент на задњици.

Zvoncare:
Звонцаре
Звонцаре


Носталгични повратак 70-им годинама, ове хеланке-звонцаре се проширивају од колена према доле, стварајући „звонцара“ изглед. Идеалне за комбиновање са високим потпетицама или чизмама.

Zaključak
Helanke su više od samo komada tkanine. One su odraz našeg vremena, kulture i individualnosti. Bez obzira da li ih nosite za trening, šetnju ili večeru, one su uvek pravi izbor za komfor i stil.

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *