besplatna dostava za sve porudžbine iz srbije

Elastin Materijal: Tajna rastegljivosti savremene odeće

elastin
osobine elastina 1
Osnovna karakteristika mu je rastegljivost

Elastin, poznat i kao spandeks ili likra, predstavlja sintetičko vlakno koje je revolucionariziralo svet mode i tekstilne industrije. Svojim jedinstvenim svojstvima je postao nezamenljiv u proizvodnji različitih odevnih predmeta, dodajući im rastegljivost, udobnost i trajnost. Prvi put kada jepredstavljen tržištu mnogi su bili iznenađeni njegovom sposobnošću da se raširi i vrati u prvobitno stanje, bez trajnog deformisanja.

Elastin je postao obavezan materijal u proizvodnji ženskih helanki.

Elastin u sportskoj opremi

elastin u sportskoj opremi
Često koristi u proizvodnji sportske opreme

Elastin je postao osnovni materijal za proizvodnju sportske opreme. Sportisti i rekreativci širom sveta cene ovu tkaninu zbog slobode kretanja koju pruža, bez obzira na intenzitet vežbanja. Njegova sposobnost da pruži podršku, ali da istovremeno dozvoli telu da se kreće, čini ga savršenim za sportske performanse.

Primena u kupaćim kostimima i farmerkama

elastin i kupaci kostimi 1
Elastin je pronašao pimenu i u kupaćim kostimima

Pored sportske opreme, elastin se može naći i u kupaćim kostimima i farmerkama. U kupaćim kostimima pruža odlično prijanjanje tela, kao i otpornost na hlor i sol. Dok u farmerkama, ovaj materijal dodaje malo rastegljivosti, čineći ih udobnijim i prilagodljivijim različitim oblicima tela.

Elastin i helanke: savršena kombinacija

elastin u helankama 1
Elastin u helankama

Jedna od najpopularnijih primena elastina je u proizvodnji helanki. U svetu gde se traži kombinacija stila i funkcionalnosti, helanke sa elastinom su postale gotovo neophodne. Zahvaljujući elastinu, helanke su postale omiljeni izbor mnogih za vežbanje, jogu ili svakodnevne aktivnosti.

Da zaključimo, ovo je materijal koji je promenio način na koji razmišljamo o odeći. Njegova izvanredna rastegljivost, trajnost i prilagodljivost čine ga savršenim za različite primene, od sportske opreme do svakodnevne odeće. U eri u kojoj komfor i funkcionalnost idu ruku pod ruku s modom, ovaj materijal će i dalje igrati ključnu ulogu u tekstilnoj industriji.