besplatna dostava na sve porudžbine iz srbije

8 kreativnih načina da iskoristite svoje iznošene helanke

Jednom kada rasteglite i istrošite helanke, one su prilično beskorisne i obično završe na deponiji… ali da li su?

ŠTA RADITI SA IZNOŠENIM HELANKAMA?

Ako često nosite helanke, verovatno ste primetili da se prilično brzo troše, ali šteta ih je jednostavno baciti, pa šta uraditi sa starim helankama? Zašto bacati helanke u smeće kada umesto toga možete da bude kreativni i nađete im novu namenu? Iskoristite svoje iznošene helanke na pravi način.

Većina helanki napravljena je od sintetičkih materijala koji se ne mogu razložiti, pa mikrovlakna često završavaju u vodi nanoseći štetu morskom životu kada uđu u reke i okeane.

Srećom, uz malo DIY inovacija možete prenameniti svoje istrošene helanke na zaista cool načine. Čak i ako više ne obavljaju svoju svrhu kao odeća, imaju priliku da budu mnogo više:

REŠENJE ZA SKLADIŠTENJE

Iskoristite stare helanke kao skladište za cipele tokom putovanja: Stavite ih u tkaninu i zavežite u labavi čvor kako se u vašem koferu ne bi razdvojile.

KRPE ZA ČIŠĆENJE I BRISANJE

Kada se vaše helanke istroše, tkanina se pretvara u super mekani materijal, tako da možete da isečete manje krpe kako biste ih koristili za čišćenje, brisanje prašine ili poliranje nameštaja.

GREJAČI ZA NOGE / LEG WARMERS

Jedan od najjednostavnijih načina da vam bude toplo tokom hladnijih dana je slojevitost. Odsecite dve odvojene nogavice helanki da biste napravili grejače za noge. Postoji toliko sjajnih načina da ih stilizujete u ugodnim jesenjim i zimskim kombinacijama.

GUMICE ZA KOSU

Mi (žene) smo skoro uvek u manjku gumica za kosu, pa je ovde najlukavija ideja ikada: Počnite da sečete trake na samom dnu helanki (oko 3-4 cm) i završite na vrhu svake noge . Bravo, sada imate najmanje 20 mekih i nežnih gumica za kosu!

PERSONALIZOVANA TRAKA ZA GLAVU

Sličan način da iskoristite stare i iznošene helanke je pravljenje slatkih traka za glavu za vas ili vaše drugarice. Materijal od kojih su helanke napravljene zadržaće kosu na mestu jer se lako rasteže i skuplja.

ISKORISTI LASTIŠ IZ POJASA

Uvek možete ponovo da iskoristite lastiš iz pojasa vaših istrošenih helanki koji je i dalje dovoljno rastegljiv i funkcionalan da zameni lastiš u drugim pantalonama ili suknjama.

PRELEPI LAMPIONI

Pretvorite helanke sa printom koje više ne nosite u jedinstvenu i stilsku sobnu lampu. Sve što treba da uradite je da isečete dve odvojene nogavice i lagano istegnete tkaninu na lampu. Zalepite rub tkanine sa lepkom za lampu i dobili ste prelepu novu sobnu lampu.

ISTKANA PROSTIRKA ZA POD

Ako imate više pari starih ali cool helanki ili bilo koje druge vrste pantalona napravljenih od meke tkanine, čak i starih majica ili bluza vaše dece koje su prestare za doniranje ili darivanje nekome, možete da napravite unikatne šarene podne prostirke. Počnite da ih sečete na trake, a zatim privežite svaki kraj za drugi, tako da možete stvoriti pletenice u jednoj dugoj niti. Namotajte pletenice lepeći ih sve vreme i imaćete svoj super prijatan tepih!

Iskoristite svoje iznošene helanke na pravi način i pronađite im novu namenu, plus urađite pravu stvar za ekologiju jer se neće naći na deponiji ili u okeanu.