besplatna dostava za celu srbiju

11 činjenica o helankama koje će te oduvati

11 činjenica o helankama

Helanke su postale osnovni deo moderne mode, od odeće za vežbanje do svakodnevnog nošenja. One su udobne, raznovrsne i sa stilom, što ih čini popularnim izborom za žene i muškarce.

Evo 11 zanimljivih činjenica o helankama:

1. Reč „helanke“ je prvi put korišćena u 18. veku da opiše nogavice koji su nosili vojnici da bi zaštitili svoje noge od blata i krhotina.

2. Helanke su prvi put predstavljene u modnoj industriji 1960-ih kao deo modnog pokreta Mod.

3. Prve helanke su bile napravljene od guste, rastegljive tkanine kao što je vuna ili pamuk, koja je prvobitno korišćena za muški donji veš.

4. Osamdesetih godina prošlog veka, helanke su postale popularan trend u ženskoj modi, često nošene uz oversized džempere, majice i grejače za noge.

5. Helanke su sada dostupne od različitim materijala, uključujući pamuk, likru, poliester i najlon.

6. Neke helanke imaju ugrađenu tehnologiju kompresije koja pruža podršku i poboljšava cirkulaciju tokom vežbanja.

7. Helanke visokog struka postale su popularne poslednjih godina, jer pružaju efekat mršavljenja i sprečavaju efekat poznat kao „muffin top“.

8. Helanke nisu samo za žene – mnogi muškarci sada nose helanke za trening, jogu i druge aktivnosti.

9. Neke helanke su dizajnirane sa posebnim karakteristikama, kao što su džepovi za telefone i ključeve, reflektujući materijal i tehnologija koja ne zadržava vlagu kako bi nosilac bio suv tokom vežbanja.

10. Helanke su postale kontroverzna stvar u nekim školama i na radnim mestima, a neki kodeksi oblačenja ih zabranjuju kao neprikladnu ili neprofesionalnu odeću.

11. 99% svih helanki koje se proizvedu danas su namenjene za žene!

Sumirano, helanke su prešle dug put od svojih skromnih početaka kao vojne odeće. Danas su popularan modni komad koji nose ljudi svih uzrasta i pola. Bez obzira da li više volite pamuk ili likru, visoki struk ili plitki struk, obične ili sa šarom, postoji par helanki za svakoga.

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *