besplatna dostava za sve porudžbine iz srbije

Kako trenirati kada ti se ne trenira

Kako trenirati kada ti se ne trenira

Svi smo mi doživeli dane kada se ne osećamo motivisano za trening. Ključ je u razumevanju da je to normalno. Osećaj nedostatka motivacije nije znak slabosti ili lenjosti, već prirodan deo procesa. Ponekad, um i telo jednostavno traže pauzu.

1. Postavljanje realnih ciljeva

Postavljanje realnih i dostižnih ciljeva je prvi korak ka održavanju discipline. Mali ciljevi vode ka velikim uspesima. Ako ne možeš da zamisliš sebe kako završavaš ceo trening, započni sa manjim ciljem, kao što je 10 minuta vežbanja.

2. Izbor udobne opreme: Važnost helanki za trening

Izbor prave opreme može znatno uticati na tvoje raspoloženje za vežbanje. Kvalitetne helanke za trening pružaju udobnost i slobodu pokreta, što može biti dodatna motivacija. Osećaj se dobro u onome što nosiš, i to će ti pomoći da se pokreneš.

3. Stvaranje rutine

Disciplina dolazi sa stvaranjem rutine. Odredi vreme za trening i drži se toga. Rutina smanjuje mentalni napor potreban za donošenje odluke o vežbanju. Čak i kada ti se ne trenira, poštovanje ustaljenog rasporeda će ti pomoći da održiš redovnost.

4. Pronalaženje inspiracije

Inspiracija može doći u mnogim oblicima: motivacioni govori, uspešne priče drugih ljudi, pa čak i modne inspiracije kao što su nove helanke za trening. Pronađi šta te pokreće i koristi to kao podsticaj.

5. Slušanje tela

Važno je slušati svoje telo. Ako si zaista iscrpljena, odmor može biti ono što ti je potrebno. Odmor ne znači odustajanje. To je deo procesa održavanja zdravlja i forme.

6. Nagrade i samopodsticanje

Postavi sebi male nagrade za svaki odradjeni trening. To može biti omiljeni obrok, novi par helanki za trening, ili opuštajuće veče. Nagrade stvaraju pozitivan stav prema vežbanju.


Zapamti, disciplina je ključ za uspeh u bilo kom aspektu života, uključujući i fitnes. Ovi saveti ti mogu pomoći da ostaneš na pravom putu čak i kada ti se ne trenira. Uvek se podsećaj zašto si počela i šta želiš da postigneš. Tvoj put može imati uspone i padove, ali upornost i doslednost će te uvek voditi napred.

    Ostavite odgovor

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *